hoge Australische dollar

Tekort aan backpackers raakt de groenten- en fruitoogst

Dit jaar zijn backpackers niet lang gebleven in Queensland en Northern Territory, vanwege de hoge Australische dollar. Dit schaadt het toerisme en maakt het ook moeilijk om al het zomerfruit en de groenten geoogst te krijgen.

Bundaberg teler Trevor Cross zegt dat hij wanhopig op zoek is naar jonge reizigers die naar het noorden reizen. “We hebben meer plukkers nodig, om ervoor te zorgen dat onze gewassen in de zomerhitte geoogst worden, anders zullen ze allemaal in de velden gaan liggen rotten”, aldus de teler. “Dus we hebben meer en meer mensen nodig die hier naartoe komen. De kleine gewasindustrie wordt in feite gerund door backpackers; zij doen al het oogsten, verpakken en planten. 

De Youth Hostels Association biedt accommodaties in Australië aan voor internationale bezoekers. Hoofd uitvoerend ambtenaar Julian Ledger zegt dat backpackers nog steeds wel willen reizen naar Australië, maar dat de dollar het hen moeilijk maakt. “Het kan duur zijn, dus dat beperkt de mogelijkheden van jongeren om verder weg te reizen.” De heer Ledger zegt dat de noordelijke staten minder backpackers hebben ontvangen dan normaal. “Hoewel het aantal komende backpackers gelijk bleef (580.000), daalde het aantal overnachtingen in Queensland met 5 procent. Dus we denken dat mensen minder ver op reis gaan en dat vooral het tropische noorden van Queensland en de Top End toeristen hebben misgelopen in de afgelopen twee jaar.”

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.