Cargoboss / van Daalen Transport wint eerste prijs met bandenspanning

Op 30 november j.l. heeft de firma Cargoboss / van daalen transport de eerste prijs ontvangen voor de landelijke prijsvraag bandenspanning. Een onafhankelijke jury heeft de inzending van Cargoboss / van daalen transport tot het beste idee van Nederland bekroond.

De prijsuitreiking vond plaats bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag. Gerard van den Bos en medewerker Hajo Middendorp waren namens beide firma’s aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De inzending is onderdeel van het maatschappelijk verantwoord ondernemen programma van Cargoboss / van daalen transport. Bij een goede bandenspanning wordt minder brandstof verbruikt en dus minder Co2 uitgestoten. Daarnaast verbetert het de veiligheid van de vrachtwagens, waarmee verkeersongevallen voorkomen kunnen worden. In dit kader zijn de vrachtwagens ook uitgerust met onder andere een parklane assistent en een adaptive cruise control.

Op het eigen terrein van Cargoboss / van daalen transport op het transportcentrum Westland wordt daarom een Total Safety Center gerealiseerd.
In samenwerking met partners Scania en Profile Tyrecenter worden de plannen uitgewerkt voor de bouw van een automatisch meetsysteem voor bandenspanning bij vrachtwagens: Ventech PNEUSCAN. Spil van dit systeem is een meetplateau, waar vrachtwagens met een snelheid tussen de tien en vijftien kilometer per uur overheen moeten rijden. Sensoren registreren de spanning en het profiel van elke individuele band.

Cargoboss / van daalen transport beschikken gezamenlijk over ongeveer tachtig vrachtwagencombinaties. Als het meetplateau eenmaal beschikbaar is, worden deze trucks ten minste eenmaal per twee weken gecontroleerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven