Dit jaar uitbreiding met 1.000 ha. en volgend jaar nog eens 1.000 ha.

Argentijnse Tika Group werkt aan uitbreiding export granaatappels

Tholen - De Tika Group is op grote schaal begonnen met de teelt van granaatappels. De eerste 1.000 hectares zijn al geplant en in 2012 worden er nog 1.000 hectares bijgeplant. In 2012 zullen van eind februari tot begin april de eerste granaatappels geoogst worden en naar verwachting zal in 2013 de export beginnen.

"De markten, waar we naar willen exporteren, zijn de Verenigde Staten en Europa, die veeleisend zijn maar een voorliefde hebben voor deze vruchten. Ook zijn er opkomende markten die interesse hebben, zoals Rusland, Japan, Korea en nog enkele andere landen", zegt Fernanda Zavala van de Tika Group.

Dit seizoen zullen we de eerste vruchten oogsten en volgend jaar zal de productie toenemen. Na de uitbreiding met 1.000 hectare in 2012 zal de productie sterk toenemen en we verwachten dat 70% van de oogst geëxporteerd zal worden.

Alle Tika Group plantages maken gebruik van de modernste technologie en zijn volledig gecertificeerd voor Global Gap ASCCP, BRC, U.S. Gap, zodat het mogelijk is om naar alle markten te exporteren.

"Afgelopen jaar hadden we maar een minimale oogst, maar de kwaliteit van de vruchten was uitstekend met voldoende kleur, zuurgraad en brix-gehalte", aldus Fernanda Zavala.

Voor meer informatie:
Fernanda Zavala
Tika Group
info@tikagroup.com
Tel. (5411) 43256202

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.