Groentenproductie Oostenrijk duidelijk gestegen

Uit actuele gegevens van Statistik Austria, het Oostenrijkse Bureau voor de Statistiek, bleek dat de groenteproductie in Oostenrijk in 2011 703.700 ton groente bedroeg. Dat is 19% meer dan vorig jaar.

De productie van peulvruchten, knol- en wortelgewassen steeg naar 380.300 ton, een stijging van 26%. Van koolsoorten, blad- en stengelgroente werd er 178.700 ton geproduceerd, een stijging van 10% ten opzichte van 2010. De slaoogst bleef wel ongeveer gelijk en bedroeg 47.400 ton. Vanwege de EHEC-crisis werd niet alle geteelde sla geoogst, gezien de verkoopmoeilijkheden. De groentesoort met een recordoogst was dit jaar spinazie. Dit lag aan het feit dat er veel meer spinazie geteeld werd dan vorig jaar en dat de opbrengst per hectare buitengewoon hoog was. De spinazieproductie kwam daarmee op 14.900 ton, een stijging van 65% ten opzichte van 2010. 

Meer suikermaïs en consumptiepompoenen
Van de vruchtgroenten werd er in totaal 144.700 ton geoogst, 15% meer dan vorig jaar. Met name de productie van suikermaïs en consumptiepompoenen steeg. Dit had onder meer te maken met een uitbreiding van de teelt. Er werd 27% meer suikermaïs geoogst dan vorig jaar, namelijk 12.300 ton en de oogst van consumptiepompoenen steeg met 31% naar 14.100 ton. Verder werd er ook 45.400 ton komkommers geoogst, 11% meer dan vorig jaar, maar ook deze groente kreeg te maken met een moeilijke verkoop vanwege de EHEC-crisis. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.