President van Portugal proeft Vitapep en TomBons

Atlantic Growers was afgelopen woensdag gastheer van een bezoek dat het staatshoofd van Portugal, Aníbal Cavaco Silva, aan de provincie Alentejo brengt. Bij aankomst heeft Ferry Enthoven 2 shakers overhandigd aan de president van zowel Tombons snoeptomaten als Vitapep snackpaprika’s.Het bedrijf is opgezet en wordt geleid door de Nederlanders gebr. Zuidgeest en Ferry Enthoven,waarbij de laatste de dagelijkse leiding voor zijn rekening neemt. Verder hebben de gebr. Zuidgeest nog 2 teeltloacties in het Westland. De bedrijven in beide landen zijn lid van de Nederlandse telersorganisatie FresQ-FrEsteem en in die hoedanigheid produceren zij jaarrond het zoete mini-paprikaatje ‘Vitapep’. Zowel in Nederland als in Portugal wordt op exact dezelfde wijze hetzelfde ras geteeld, waardoor het hele jaar dezelfde goede kwaliteit gewaarborgd is. Door deze Portugese winterteelt heeft het bedrijf een gelijkmatige productie over het jaar verdeeld. Sinds deze winter wordt ook het gezonde snacktomaatje ‘Tombons’ geteeld.Doel van het bezoek was de ontwikkeling van de Zuidwestkust van Portugal op het gebied van werkgelegenheid, milieu en het uitbreiden van hoogwaardige en voedselveilige jaarrond teelt. Atlantic Growers is het enige teeltbedrijf in Portugal met een energie-efficiënte warmte kracht koppeling installatie die elektriciteit produceert en waarbij de warmte en Co2 volledig in de teelt van “Vitapep” benut worden. Deze gecontroleerde teelt in glazen kassen vindt plaats met behulp van biologische gewasbescherming.

Vitapep is de zoetste paprika die er is. De Vitapep en de Tombons vinden al jaren hun weg naar meerdere retailers in Europa. Beide delicatessen onder de groenten stonden uiteraard op het menu tijdens de lunch met de president .


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.