Algerije: Daling citrusproductie 20%

De citrusproductie in Algerije is dit jaar met 85.000 ton citrus 20% lager dan in het voorgaande seizoen. De kwaliteit van de oogst, die enkele dagen geleden begonnen is, is naar verwachting beter dan vorig jaar. De eerste variëteiten die op de markt zijn gekomen, zijn de clementine en de sinaasappel Thomson Navel. 

Het totale oppervlakte voor de citrusproductie is 5800ha, waarvan 700ha jonge aanplanting is. In 1980 was het oppervlakte nog 20.000ha, maar als gevolg van massale boomuittrekking, waterbeperking en bebouwing van landbouwgrond is het aantal hectare aanzienlijk verminderd. 

10 januari 2012 wordt er een beurs gehouden in Haï Bensouna. Consumenten krijgen hier de citrusvruchten voor redelijke prijzen aangeboden. De prijs van de citrus in Algerije ligt door de hoge bedragen van tussenpersonen in de distributie hoger dan wat de gemiddelde portemonnee kan betalen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.