Agrosector, transport & logistiek

Marokko Seminar in Den Haag

Het Nederlands-Marokkaans Centrum voor Handelsbevordering (NMCH) van het NCH organiseert i.s.m. de Gemeente Den Haag en Het Marokko Instituut in het KORZO Theater in Den Haag een Marokko bijeenkomst voor bedrijven die zaken doen met of geïnteresseerd zijn in Marokko.
 
Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, ligt in Noord-Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Marokko is een relatief stabiel land met zeer goede klimatologische basis en ideale ligging ten opzichte van de Europese en Wereld markt. De strategische ligging vlak onder Europa, de lage lonen, de vrijhandelsovereenkomsten met Europa, Amerika en de Arabische landen zorgen ervoor dat Marokko een zeer interessant land is voor producenten en handelaren.

Het land heeft in de afgelopen jaren een gemiddelde economische groei van 4% vertoond en voor 2011-2015 zal de groei stijgen naar 4,7%. De export is in 2011 gegroeid met zo’n 20%. In het rapport van de Wereldbank, Doing Business 2012, is Marokko de snelste stijger op de ranglijst. Marokko klom 21 plaatsen door vereenvoudiging van het proces rondom bouwvergunningen en de administratie voor bedrijven bij belastingzaken te verlichten.
 

Agrosector / Transport & logistiek

De agrarische sector is de belangrijkste sector in Marokko en neemt ongeveer 15% van het Bruto Nationaal Product voor zijn rekening. Zo’n 40% van de werkgelegenheid in Marokko wordt toegekend aan de Agrarische sector. Daarmee is deze sector tevens de grootste werkgever van het land. Om deze sector verder te ontwikkelen en internationaal te concurreren heeft Marokko het Green Morocco Plan 2010-2020 gelanceerd. Het Green Morocco Plan 2010-2020 is het strategisch antwoord van Marokko ter bevordering van de modernisering van de landbouw economie van het land. Het Green Morocco Plan richt zich op de ontwikkeling van duurzame landbouw, innovatie, concentratie van activiteiten, verhoging van toegevoegde waarde in voedselproductie, en productie efficiëntie. Het Plan zet in op moderne landbouw technieken en methodieken en biedt daarmee uitstekende kansen voor buitenlandse bedrijven die deze kennis en technologie in huis hebben.
De modernisatie van de landbouw economie in combinatie met de handelsbevorderende maatregelen biedt goede kansen voor Nederlandse kennis, expertise, en investeerders uit de land- en tuinbouw sector en aanverwante sectoren zoals de voedselverwerkende industrie, water management (irrigatie) en afval management. Er ontstaan ook zeer goede kansen voor Nederlandse bedrijven in de transport & logistiek en import & exportsector, die zich voornamelijk richten op de agrarische ondernemers (bijvoorbeeld koel transport en transport van land- en tuinbouw machines/materialen).
 
Door deelname aan dit seminar krijgt u een goede indruk over de kansen en sectoren.U ontmoet bedrijven en kunt uw Marokko-netwerk versterken.
 

Aanmelden seminar

Deelname aan het seminar is gratis. U dient zich tijdig aan te melden via het extranet van het NCH. Deze aanmelding is verplicht. Het NCH verwacht veel belangstelling, meld u snel aan want de zaalcapaciteit is beperkt.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.