Suriname: Vrijspraak in sopropo-drugszaak

Sanjay B. en Dennis K. waren als verdachten aangemerkt in de 6 kilo cocaïnezaak. Het verboden spul werd in sopropo, die voor export bestemd was, ontdekt tijdens visitatie op Zanderij. Sunil staat bekend als een groente-exporteur. Op zondag 1 mei zou er weer een lading gepost worden. Op die bewuste dag trof een douaneambtenaar tijdens controle 5.904 gram cocaïne in de sopropo aan. De douane controleert alle groenten met behulp van een fijne ijzeren staaf. De groenten worden doorboord met dat staafje. Tijdens de doorboring kwam er een witte substantie tevoorschijn. Kantonrechter Anand Charan sprak het drietal vrij wegens gebrek aan bewijs. Volgens de magistraat zijn er veel twijfels in het dossier aanwezig.

In deze zaak had de openbare aanklager 1.5 jaar cel voor zowel Dennis als Sanjay gevorderd. Ook was tegen Dennis een boete van SRD 10.000, te vervangen door 8 maanden hechtenis, geëist. Tegen Sanjay werd een boete van SRD 5000 subsidiair 8 maanden hechtenis geëist. Sunil hoorde een straf van 2 jaar en een boete van SRD 10.000, subsidiair 8 maanden hechtenis tegen zich eisen. De openbare aanklager eiste ook verbeurdverklaring van het voertuig van Sunil. Uiteindelijk sprak de magistraat alle drie verdachten vrij wegens gebrek aan bewijs. Hij hanteerde daarbij het beginsel van het voordeel van de twijfel jegens de drie verdachten. Uiteindelijk mocht het drietal zonder enige straf naar huis.

Bron: Dagblad Suriname

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.