Verhuizing hoofdkantoor Chiquita kwestie van geld

Chiquita Brands International Inc. heeft besloten Cincinnati te verlaten. De belangrijkste reden volgens de website Cincinnati.com: geld. Het bedrijf werd naar Charlotte gelokt met de belofte van kostenbesparing, betere vliegmogelijkheden naar Europa en Latijns-Amerika en een meer divers personeelsbestand. North Carolina heeft hen een pakket van 22,7 miljoen dollar geboden dat verhuizing van de bananengigant volgens hen verleidelijk maakte.

Het aanbod van Ohio en Cincinnati kwam op 6 miljoen tot 6,5 miljoen dollar. Dit liet Chiquita's CEO Fernando Aguirre aan The Enquirer weten. Aguirre laat weten teleurgesteld in de inspanning die Cincinnati heeft genomen om het bedrijf te behouden. "De verhuizing naar North Carolina bespaart ons 4 miljoen dollar per jaar."

"Het is altijd een teleurstelling als een bedrijf de regio verlaat, maar deze verandering is een natuurlijke gang van zaken", zegt Ellen van der Horst, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel in Cincinnati. "We begrijpen hun behoefte om een beslissing te nemen voor het succes op op de lange termijn en we wensen hen het goede."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.