Stakingen en dumpingafspraken bij Spaanse telersverenigingen

Tholen - De grootste Spaanse telersverenigingen hebben besloten zaterdag te gaan staken. Ook gaan er geluiden op dat er 20% van de groenten gedumpt gaan worden vanwege de dramatische prijzen. Dat bevestigen insiders in de Spaanse handel. Wel betwijfelen ze of deze acties effect zullen hebben. "Als er zaterdag gestaakt wordt, betekent dat er vrijdag en maandag topproducties worden gedraaid. En 20% dumpen is in deze overaanbodsituatie een druppel op de gloeiende plaat."


In 2009 dumpten de Spaanse telers ook al komkommers op het strand

De prijzen van de Spaanse groenten zijn momenteel dramatisch laag. Deze prijzen gelden over de gehele linie. Er worden prijzen genoemd van 15 tot 20 cent voor komkommers en 30-40 cent voor paprika's. In Murcia worden momenteel complete slavelden omgeploegd. Volgens de Spaanse handelaren ebt de Ehec-crisis nog steeds na in Spanje, zit de economie in grote dip en zijn ook de transportprijzen nog eens een stuk hoger dan vorig jaar. De handelaren vrezen dan ook dat een ijskoude sanering onontkoombaar is.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.