Oekraïne: angst onder zaai- en pootgoedleveranciers

Volgens een onderzoek geleid door Fruit-Inform is de vraag naar kwalitatief hoogwaardig zaai- en pootgoed voor aardappelen en groenten op dit moment dramatisch laag. De lage marktprijzen voor deze producten, waarvan niet verwacht wordt dat die dit seizoen nog stijgen, zorgen ervoor dat telers het niet aandurven veel duur zaad in te kopen, uit angst dat ze die niet zullen kunnen betalen.

Aangezien er geen twijfel bestaat over het feit dat de verkoop van zaai- en pootgoed komend seizoen aanzienlijk zal dalen, zijn leveranciers begonnen met het treffen van maatregelen. Om er voor te zorgen dat de verkoopaantallen niet te veel dalen, ontwikkelden ze een nieuw programma met krediet en afbetaling. Verder proberen de leveranciers telers tot het kopen van hoogwaardig zaai- en pootgoed aan te zetten met behulp van positieve groeiverwachtingen voor volgend jaar. Bovendien bereiden leveranciers zich voor op een grotere vraag naar minder dure soorten.

Aangezien leveranciers het grootste deel van het zaai- en pootgoed importeren, verwachten zij de prijzen niet significant te kunnen verlagen. In het geval van een daling van de Oekraïense wisselkoers, worden de prijzen in UAH’s zelfs nog hoger.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.