Prince de Bretagne

Bouw megapakstation Saint-Pol-de-Leon stil gelegd


In oktober had de bouw van een immense loods van Prince de Bretagne/Sica bij Saint-Pol-de-Léon moeten beginnen. De loods van 7ha zou gebouwd moeten worden op een terrein van 18ha, naast het landgoed Kermorus, een historisch erfgoed. Het is de bedoeling hier groenten te gaan verpakken. 

Sinds vorige week liggen de werkzaamheden stil na een besluit van de rechter Rennes. Er waren genoeg twijfels over de toestemming voor de bouw, zeggen de verweerders van Kermorus. Volgens de advocaat van Saint-Pol-de-Léon zijn de bezwaren samen te vatten in twee punten: de rechter is van mening dat het locaal stedelijk plan, wat nog in herziening is bij de gemeente, moet worden bekrachtigd voordat toestemming kan worden gegeven voor de bouw. De goedkeuring kan nog enkele maanden duren en in het ongunstigste geval enkele jaren. Daarnaast is de rechter van mening dat de bouw aangemerkt moet worden als stedelijk gebied. . 

Jacques LeGuen, afgevaardigde van Finistere en regioraadgever van Bretagne, spreekt ronduit zijn kritiek op het besluit van justitie. “Het is betreurenswaardig dat, op het moment dat ons land door een grote economische crisis gaat, met besluiten van deze aard de ontwikkeling van een hele regio in het geding roept, evenals de schepping van banen”. Sica vertegenwoordigt 1.100 teeltbedrijven met 5.000 banen.

Begin 2012 zal er een nieuwe rechterlijke uitspraak worden gedaan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.