Hoofdkantoor Chiquita verhuist naar Charlotte

Chiquita Brands International (CBI) gaat Cincinnati verlaten. De bananengigant is akkoord gegaan met het bod van meer dan 22 miljoen dollar, om het wereldwijde hoofdkantoor te vestigen in Charlotte. Dit meldt ajc.com. Een comité van investeerders zou dinsdag ingestemd hebben met overeenkomst. De verhuizing van het hoofdkantoor biedt North Carolina op zijn minst 375 goedbetaalde banen in 2014.

Charlotte heeft het daarmee gewonnen van Ohio, Florida and Louisiana. Volgens CEO Fernando Aguirre was de betere toegang tot buitenlandse vluchten via Charlotte Douglas International Airport ook een belangrijke factor bij het nemen van de beslissing. "Charlotte biedt verreweg de meest aantrekkelijke economische kansen voor Chiquita." Eind 2012 zal de verhuizing afgerond moeten zijn. De meeste werknemers zullen echter volgend jaar zomer aan de slag gaan in Charlotte.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.