Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede prijzen Peruaanse druiven"

Tholen - Het Italiaanse druivenseizoen is afgelopen en de laatste weken zijn de eerste Peruaanse Red Globe binnengekomen. Volgens een handelaar lopen de druiven lekker weg. "Ook over de prijzen zijn we te spreken. Voor de jumbo's ontvangen we 18 euro, de XL 17 en de L liggen op 16 euro. Dit is voor een kist van 8,2 kilo."

De importeur geeft aan dat het Peruaanse druivenseizoen goed verloopt tot nu toe. "Deze gaan ook meer naar de 'gewone' handel. De supers hebben meer Griekse, Italiaanse en Braziliaanse in het assortiment."



Ook zijn er nog Braziliaanse druiven op de markt. "Al is het met de witte variƫteiten al een eind over." Volgens hem is het seizoen van de Thompson's eerder afgelopen dan normaal. "Deze hebben regen gehad en daardoor waren er kwaliteitsproblemen. Vorig jaar was dat bij de Peruaanse het geval."

Binnenkort zullen de druiven uit Namibiƫ weer arriveren. "Ik verwacht deze binnen een week of twee hier." De handelaar verwacht dat de markt dan zal losbarsten. "Ze willen daar namelijk hoge prijzen voor ontvangen."