Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal herfsttomaten bij Kompany 20 hectare kleiner

"Vraag naar herfsttomaten neemt toe vanwege kwaliteitsvoorsprong"

Tholen - Bij Kompany is er al een paar weken aanvoer van Hollandse herfsttomaten. "Alle telers zijn in productie en daardoor hebben we redelijk wat aanvoer. Wel is het areaal 20 hectare kleiner dan vorig jaar, omdat sommige telers hebben gekozen voor een extra komkommerteelt", vertelt een woordvoerder van Kompany.



Het prijsniveau is matig en ligt voor de verschillende variƫteiten tussen de 0,70 en 1 euro. "Er is wel concurrentie van belichte en Spaanse tomaten. Maar de vraag naar herfsttomaten begint toe te nemen, omdat de kwaliteit van de herfsttomaten beter is dan de overige tomaten. Ook geeft het niet behandelen met ethrel een plusje bij de afnemers", vervolgt de woordvoerder.



Kompany vermarkt alle herfsttomaten onder de merknaam EV'RYDAY. Dit jaar experimenteert het bedrijf ook met het middelsegment trostomaten, om die naast de grove tomaten aan te bieden. De herfsttomaten zijn beschikbaar tot de tweede week van januari.