Duitsers kopen minder aardappelen


Bonn - De Duitse consumenten kopen minder aardappels dan vroeger. In 2011 lag het verbruik per hoofd van de bevolking op 57 kilo, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI). Dat is 6 kilo minder dan in 2010. 

De verkoop van aardappels loopt terug. Dit jaar kocht een gemiddelde Duitser nog 57 kilo aardappels, maar in 2010 was dit nog 63 kilo, in 2009 59 kilo en in 2008 61 kilo. Het verbruik van aardappelproducten lag in 2011 op 31,7 kilo per persoon en is daarmee ongeveer gelijk gebleven. Maar de verkoop van verse aardappels is duidelijk gedaald. Vergeleken met vorig jaar werden er per hoofd van de bevolking namelijk 5,9 kilo minder verse aardappels gekocht, namelijk 25,3 kilo. Het AMI baseert zijn cijfers op de verkoophoeveelheden van de telers. Uit een ander onderzoek bleek overigens dat 4,6% van de aardappels die huishoudens kopen bio-aardappels zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.