Costa Rica: ananasexport naar VS, EU en Rusland herstellende

De regenval aan de Pacifische kust van Costa Rica is opgehouden, maar heeft wel zware schade aangericht bij ananasbedrijven in dat gebied. Nu zijn de ananasplantages beetje bij beetje aan het herstellen.

Bevoorrecht zijn de exporterende bedrijven, gelegen aan de Atlantische kust van Costa Rica, door de locatie van hun plantages, waar geen problemen ontstonden als gevolg van de regen. Eén van deze bedrijven exporteert nu naar de Verenigde Staten, Rusland en de Europese Unie. Ladingen naar Rusland zullen binnenkort worden afgehandeld. Daarna zullen de zendingen naar de VS en de EU volgen. Het gaat om Swish Tropical, een Costa Ricaans ananasbedrijf dat zich toelegt op de export van haar product. Op dit moment worden 38 tot 40 containers per week geëxporteerd. Het bedrijf zal blijven exporteren tot en met 15 december; de slotdag van het seizoen voor dit jaar.

Door het klimaat in de bevoordeelde Atlantische kust van Costa Rica, hebben de plantages de mogelijkheid een uitstekende kwaliteit fruit te leveren en kunnen zendingen zonder enige ongemakken plaatsvinden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.