HAK wil ‘potdicht’ uit Van Dale

HAK wil het woord ‘potdicht’ schrappen uit de Van Dale. Volgens de groentefabrikant is het woord achterhaald en niet meer van deze tijd. Vorige week verzocht HAK de redactie van de Van Dale per brief het woord in de 2012 uitgave te schrappen. Jaarlijks publiceert de uitgever een lijst nieuwe woorden die opgenomen zullen worden. Maar over het schrappen van woorden wordt niet gecommuniceerd. Nu HAK vorige week haar nieuwe deksel introduceerde op appelmoes en HAK potten twee keer zo makkelijk, zonder veel kracht te openen zijn, meent de fabrikant, gesteund door lovende recensies in de nationale en internationale pers, voldoende steun te hebben voor haar pleidooi.

Het woord ‘potdicht’ wordt in de Van Dale omschreven als ‘vast gesloten’. Met het nieuwe deksel is iedere pot echter zo open. Glazen potten zullen dus nooit meer ‘potdicht’ zitten, aldus de fabrikant die hoopt op een positief besluit van de uitgever. Het nieuwe HAK deksel zorgt ervoor dat consumenten geen hulpmiddelen meer nodig hebben om een glazen pot te openen. Sinds vorige week ligt het eerste HAK product (appelmoes) met het nieuwe revolutionaire deksel in de winkelschappen. “Geen enkele pot hoeft wat ons betreft meer potdicht te zitten. De betekenis van ‘potdicht’ komt hier mee te vervallen. Vandaar ons pleidooi”, aldus HAK-directeur Michiel F. van Ginkel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.