Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Nemegheer, de Aardappelhoeve:

"In februari/maart een kentering in de aardappelmarkt"

Tholen - De aardappelmarkt loopt al sinds het begin van het seizoen moeilijk. "Het volume is groter dan vorig jaar en de vraag blijft gelijk. Hierdoor zijn de marktprijzen laag. Toch verwacht ik wel dat er in februari/maart een kentering zal zijn", geeft Bart Nemegheer van de Aardappelhoeve aan.



Volgens hem wordt het aanbod van goede aardappelen dan gering. "Steeds meer partijen hebben bewaarproblemen en ik verwacht dat de vraag naar kwalitatief goede aardappelen rond maart zal gaan stijgen." De aardappelen zijn op het moment slecht te bewaren en dit zet vooral druk op de industriemarkt. Als deze aardappelen van de markt zullen zijn, zal het rustiger worden. Hopelijk gaat het dan beter, want van deze prijzen wordt niemand gelukkig."



Bij de vraag of er een groot verschil is tussen de prijsvorming in de conventionele en biomarkt antwoordt Bart ontkennend. "De biomarkt is gelinkt aan de conventionele en ook deze ligt qua prijsvorming een heel stuk lager dan vorig jaar. "Vorig jaar waren de prijzen 500 euro per ton en nu is dat ongeveer de helft. De prijzen van conventionele liggen rond de 25 euro per ton. Meestal is dat zo, als er een goed jaar is geweest, dan volgt daarna een slecht jaar. Dit komt doordat telers na een goed jaar het areaal uitbreiden en hierdoor komt een groter volume op de markt."

De Aardappelhoeve
Bart Nemegheer
Putterijstraat 7A
8700 Tielt
Belgiƫ
T: +32-477 291784
F: +32- 514 09501
www.deaardappelhoeve.com