Spruiteneter ouder dan gemiddeld

Het spruitenseizoen is inmiddels weer begonnen. De uitvoer van spruiten gaat meestal eind augustus van start en passeert in de tweede helft van september de grens van 1.000 ton per week. In november en december zijn er weken met meer dan 2.000 ton export per week. Duitsland is verreweg de belangrijkste exportbestemming voor Nederlandse spruiten, andere landen importeren slechts bescheiden hoeveelheden.

Retail

In de afgelopen weken lagen de spruitenprijzen in de Duitse supermarkten meestal tussen € 0,60 en iets meer dan € 1,00. In de Britse supermarkten zijn de prijzen erg stabiel, waarbij Asda wel duidelijk goedkoper is dan formules als Tesco, Sainsbury en Morrisons. In de schappen van de Nederlandse supermarkten is meer variatie in de spruitenprijzen te zien. Aldi hanteerde in week 44 t/m 46 een vaste lage prijs van € 0,73 per kg, andere formules zaten vaak op € 1,58 per kg. In week 39 had Albert Heijn spruiten in de aanbieding en haalde daarmee een omzet die driemaal zo hoog was als in week 38. Ook C1000 had die week een aanbieding waardoor de omzet met spruiten verdubbeld werd.

Spruiteneter ouder dan gemiddeld

In de groenten- en fruitmonitor van het Productschap Tuinbouw wordt onder meer gevraagd naar de leeftijd van de deelnemers en waar de producten gekocht zijn. Hieruit blijkt dat de consument van spruiten ouder is dan de gemiddelde consument van groenten: 60% van de spruiteneters in het panel zijn ouder dan 45 jaar, tegen 45% van de gemiddelde consument. Verder blijkt dat minder mensen spruiten bij Albert Heijn hebben gekocht dan op grond van het aandeel bij groenten verwacht kon worden.

Bron: Marktbeeld Spruiten, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.