Schoonmaker verdient beter dan horeca en catering

Onderzoek van EVZ Organisatie-Advies naar de salarisniveaus van vergelijkbare branches toont aan, dat de schoonmaak- en glazenwasserssector een sterk en realistisch loongebouw heeft. Ondanks de moeilijke economische tijden verdienen de schoonmakers over het algemeen een hoger minimumsalaris dan in vergelijkbare branches. In vergelijking met de horeca en catering is dit zelfs significant hoger. In de hogere salarissen wordt in vergelijking minder verdiend. Hierdoor heeft de schoonmaakbranche een eerlijke en realistische beloningsbalans tussen minimum- en maximumsalarissen. Dit stevige loongebouw vormt de basis om de huidige economische crisis het hoofd te bieden.

De benchmark met negen branches met een vergelijkbare arbeidsmarkt laat onder andere zien, dat de minimumsalarissen binnen de CAO van de schoonmaakbranche hoger zijn. Bij de horeca (17-28% hoger), de bedrijfscatering (9-15% hoger) en de institutionele catering (18-25%) is dit zelfs substantieel hoger. Kijkend naar de vergelijking van de hogere salarisniveaus zien we dat zes van de negen branches hogere maximumsalarissen hanteren. Alleen in de horeca, catering en textielverzorging worden lagere maximumsalarissen gehanteerd (6-8%).Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.