Radijspromotieteam actief op Margriet WinterFair 2011

Meer dan 70.000 bezoekers bezochten afgelopen week de Margriet Winter Fair 2011 in het Jaarbeursgebouw in Utrecht. De Margriet WinterFair was daarmee wederom een van de grootste lifestyle events in haar soort van het land. Op deze beurs werd door het Radijspromotieteam op twee plaatsen een verscheidenheid aan mogelijkheden met radijs gepresenteerd.
 
In samenwerking met de Stichting Floriade was er een proeverij met radijs opgezet om de bezoekers een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten tijdens een bezoek aan de Floriade 2012. De dames werd gevraagd radijs te beoordelen in combinatie met verschillende dips. Dit leverde een verscheidenheid aan inzichten op over de smaakbeleving. Deze activiteit loopt vooruit op de mogelijke promotie met radijs tijdens de Floriade 2012, een plan dat op dit moment in samenwerking met het Groente en Fruitbureau wordt onderzocht.


 
Bij Puur & Zinnenprikkelend werden er, binnen een natuurlijke setting in Kerstsfeer, allerlei bijzondere producten in gerechten, recepten met verschillende producten voor het voetlicht gebracht. Een regelrechte verrassing voor de vele bezoekers aan deze stand. Dit werd nog eens extra onderstreept door de reacties over de goede smaak van de radijs. Heel veel uitermate positieve reacties kwamen er binnen over de goede smaak van de witte radijs en de radijs-kaassalade welke er binnen deze zinnenprikkelende presentatie werden aangeboden. Voor velen een sensationele smaakervaring.
 
Het is duidelijk dat radijs op de Margriet WinterFair natuurlijk niet mocht ontbreken. Radijs is volgens de overlevering een uitermate gezonde groente. Radijs blijkt namelijk een uitstekende bron van vitamine C, calcium, mineralen, sporenelementen en molybdeen. Daarnaast bevat radijs kalium-, zwavel- verbindingen en foliumzuur. Uit de geschiedenis is bekend dat radijs werd gebruikt als geneesmiddel voor leveraandoeningen, stimulering van de spijsvertering en worden er kankerbeschermende eigenschappen aan radijs toegedicht. Radijs wordt vaak als gezonde basis gebruikt binnen veel diëten welke helpen om verder af te slanken.

 
 
De promotieacties met radijs tijdens de Margriet WinterFair 2011 zijn gehouden op initiatief van de campagne Radijs, lekker vers uitgevoerd door EPI in opdracht van de landelijke radijscommissie in samenwerking met LTO Groeiservice. Een project waarin alle Nederlandse telers samenwerken om hun product beter onder de aandacht van de consument te brengen. Zij investeren in dit project via Productschap Tuinbouw.
 
Voor meer informatie:
Radijs, altijd verrassend lekker
Peter van Zeijl
M 0651218880
E epi.naaldwijk@gmail.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.