90 kilo cocaïne in bananen

Essen/Kleef - In Duitsland heeft de douane meer dan 90 kilogram cocaïne ontdekt die via bananen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen terecht was gekomen. Hierdoor kwamen transportroutes van Zuid-Amerikaanse cocaïnekartels aan het licht. De cocaïne heeft een straatwaarde van zes miljoen euro.

Op 23 februari bereikte een container met Dominicaanse bananen een bananenrijperij in Nordrhein-Westfalen. Bij het ontladen werd in één van de bananendozen naast bananen ook 30 kilogram cocaïne aangetroffen. Vervolgens werd er op 19 oktober nogmaals 60 kilo cocaïne in een andere container ontdekt. In beide gevallen waren de containers via Rotterdam naar Duitsland getransporteerd. Nader onderzoek in Nederland en Zuid-Amerika
Vanwege de grote hoeveelheden cocaïne die men vond, werd er vanuit gegaan dat er hier sprake was van georganiseerde criminaliteit. Na onderzoek kwam één van de transportroutes van Zuid-Amerikaanse cocaïnekartels aan het licht. Naar aanleiding van dit onderzoek zal er dan ook verder onderzoek plaatsvinden in Nederland, Peru, de Dominicaanse Republiek en Colombia. Men vermoedt dat het wegnemen van de drugs in de Rotterdamse haven gefaald heeft, waardoor de cocaïne in Duitsland raakte.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.