Amandelen zijn voedzaam en gezond voor lichaam en geest

Blijf jong met amandelen

Tholen - Amandelnoten zijn bekend door hun hoge voedingswaarde, stimuleren de hersenen en geven een jongere look. Eet wat amandelnoten tijdens het winkelen en uw geestelijke gezondheid en humeur verbeteren. Amandels zijn jaarrond beschikbaar en altijd vers. 

Koop amandelnoten die niet gebarsten of beschimmeld zijn. Ze moeten niet muf ruiken maar zoet en nootachtig. De smaak mag niet scherp of bitter zijn. Ze zitten vol met verbindingen die het geheugen stimuleren en helpen bij de concentratie, motoriek en mentale helderheid en voorkomen bij de hersenen degeneratieve ziekten.


VS: een schudmachine ontdoet de amandelbomen van hun vruchten

Bewaar ze na pellen in een goed afgesloten blik op een koele, droge plaats uit de buurt van zonlicht. Houd ze koud en verleng hun versheid. In de koelkast kunnen ze gedurende een aantal maanden en in de vriezer jaren worden bewaard. Ze bevatten veel eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen en kunnen gegeten worden als een snelle gezonde snack. Ze werken preventief tegen een hartaanval door de enorme hoeveelheid vitamine-E. Ze bevorderen door het aanwezige magnesiumgehalte de doorbloeding en houden de bloeddruk onder controle. Ook bij spierkrampen zijn amandelen door het kaliumgehalte werkzaam. 

Ze zijn ook een bron van calcium voor versterking van de botten, tanden en spieren en voorkomen osteoporose. Een handvol amandelnoten per dag verlaagt het cholesterolgehalte en ze hebben een hoog vezelgehalte dat de eetlust remt en de constipatie vermindert. 

Ze helpen om de suiker- en insulinespiegel te reguleren na de maaltijd en verlagen bij dagelijks gebruik het risico op galstenen met 25 procent. Ze stoppen vroegtijdige veroudering, voorkomen puistjes, mee-eters en acne. Ze werken tegen roos en haaruitval en tegen een grijze, dunne en droge huid. Het is een geweldige snack voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.
Voedingsstoffen zoals eiwitten, mangaan, koper en riboflavine worden gebruikt om energie op te wekken. Kortom, amandelen zijn voedzaam en gezond voor lichaam en geest.
Bron: thenationonlineng.net


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.