Acht aardappeltelers beboet

Het tuchtgerecht van het Productschap Akkerbouw heeft in november acht telers beboet voor overtredingen van de phythophthoraverordening en voor overtredingen van de wratziekteverordening. De boetes variëren van 250 tot 600 euro. De zaken hadden betrekking op het niet goed afdekken van aardappelafvalhopen met het oog op verspreiding van Phytophthora. Overtreden van de wratziekteverordening betrof het telen van het aardappelras Aveka in de kerngebieden in de omgeving van Ter Apel en Mantinge.

Het Productschap Akkerbouw stelt teeltvoorschriften vast op verzoek van de sector. NAK, Bulb Quality Support en de provincie Limburg houden toezicht op de naleving van de voorschriften. De voorzitter van het productschap legt overtredingen voor berechting voor aan het tuchtgerecht. Daarin hebben een onafhankelijke voorzitter en zeven akkerbouwers zitting, waarvan er per zitting steeds twee aanwezig zijn.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de rechter waar zowel akkerbouwers als de voorzitter van het Productschap Akkerbouw in beroep kunnen gaan tegen uitspraken van het tuchtgerecht.

Bron: Productschap Akkerbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.