Boerenkool favoriete wintergroente

Maar liefst 82% van de consumenten past hun warme maaltijd aan aan het winterseizoen. Dit komt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw. Consumenten stappen vooral over op winterkost als het buiten kouder wordt (61%), en daarnaast als de groenten in het schap liggen (37%) of in de aanbieding zijn (27%).

Boerenkool voor in de stamppot is de favoriete wintergroente, zegt bijna 30% van de consumenten. Bovendien noemt twee derde boerenkool in de top drie van favoriete winterkost. Op de tweede plaats staat erwtensoep (57% noemt dit in de top drie), gevolgd door hutspot, zuurkool en andijviestamppot. Een kwart eet graag spruitjes.

Hete bliksem

Hete bliksem (aardappelen met appel of peer) is een ouderwets gerecht: het is favoriet bij een kleine groep mensen die voornamelijk boven de 55 jaar zijn. Jongeren eten als winterkost het liefst andijviestamppot.

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Laura Willemsens, l.willemsens@tuinbouw.nl, telefoonnummer 079 - 34 70 661.

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.