Studie nodig voor productie stimulatie na drie jaar daling

Canadese blauwe bessentelers moeten groeien

Tholen – De blauwe bessenteelt in Nova Scotia kent veel positiefs, maar de telers moeten manieren vinden om de opbrengsten te verhogen. Dat was de boodschap tijdens een seminar van de telersorganisatie op de algemene vergadering van Nova Scotia in Truro.

De productie is de afgelopen drie jaar gedaald tot 12,7 miljoen kilogram in 2011 van 13 miljoen kilo in 2010 en 15 miljoen kilo in 2009. De oorzaak van de achteruitgang is onduidelijk, maar de kwestie zal moeten worden bestudeerd, waaronder het kijken naar wat andere provincies zoals Quebec en New Brunswick doen, waar de opbrengsten wel omhoog gaan.

Aan de positieve kant staat dat de vraag naar blauwe bessen sterk blijft, maar omdat de vraag is toegenomen zijn landen in andere delen van de wereld begonnen met de productie van blauwe bessen. 

De meerderheid van de bessen uit Nova Scotia worden geëxporteerd en alleen de nertsenfokkerij is de grotere rivaal van meest geëxporteerde provinciale landbouwproducten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.