om voedselverspilling tegen te gaan

EU wil 2 houdbaarheidsdata op verpakking

Het agrarisch comité van het Europees Parlement wil dat er op foodverpakkingen zowel een te-gebruiken-tot als een te-verkopen-tot datum komt. Het comité heeft daartoe een resolutie aangenomen. De 2 data moeten voorkomen dat retailers de producten te dicht op het verstrijken van de houdbaarheidsdatum verkopen, waardoor consumenten voedsel weggooien. Dit meldt EVMI.

De Europese Commissie moet zich er echter eerst van verzekeren dat consumenten de huidige aanduidingen begrijpen, zoals 'tenminste-houdbaar-tot' en 'te-gebruiken-tot', stelt de resolutie. Om verspilling tegen te gaan, willen de Europarlementariërs bovendien dat voedingsmiddelen worden aangeboden in verpakkingen van verschillende grootte. Ook moeten verpakkingen zo ontworpen worden, dat ze producten langer houdbaar zijn.

De Europarlementariërs pleitten er tevens voor dat producten die over de datum zijn en beschadigde producten met korting worden verkocht. Het Europees Parlement stemt op de plenaire bijeenkomst van 12 tot 15 december in Straatsburg over de kwestie.

Bron: EVMI

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.