-25% in tien jaar

Ieren onderzoeken dalende aardappelverkoop

Ierland – Steeds meer Ieren verkiezen 'buitenlands' voedsel zoals rijst en pasta boven de traditionele aardappel. Bord Bia lanceert een uitgebreid marktonderzoek om te achterhalen waarom de aardappelverkoop de afgelopen 5 tot 10 jaar met ongeveer 25% is gedaald. Hierin wordt consumenten gevraagd hoe zij tegen de aardappel aankijken en waarom velen van hen voor alternatieven kiezen.

Mike Neary, woordvoerder van Bord Bia zegt: 'We moeten alles bekijken, zo ook de manier waarop deze concurrerende voedingsproducten worden verpakt, gepresenteerd en op de markt gebracht. 

Aardappels zijn belangrijk voor de Ierse economie. De jaarlijkse productie van 375.000 ton aardappelen levert zo'n €80 miljoen op. Alle alternatieve voedingsmiddelen, waaronder patat en diepvriesaardappeltjes, worden geïmporteerd. Dit leverde recentelijk een waarschuwing op van de Irish Farmers’ Association vanwege de bedreiging die dit vormt voor de binnenlandse markt. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.