Duitse vollegrondsslaproductie ten einde

Het oogsten van bonte sla uit de vollegrond loopt deze week ook in het Duitse Paltsgebied bijna ten einde. De slavelden hebben de voorafgaande nachtvorst relatief goed doorstaan. 

Zo waren er de afgelopen dagen nog beperkte hoeveelheden sla in omloop die de start van het importseizoen deels nog een beetje vertraagd of belemmerd hebben. De import uit Italië en in toenemende mate ook uit Frankrijk komt inmiddels echter steeds meer op gang om de Duitse markt te voorzien. Zij zullen al in de komende dagen het grootste deel van de behoeftevoorziening voor hun rekening nemen.

In Zuid-Frankrijk heeft men hier en daar nog te maken met de nasleep van de zware regenval van de afgelopen tijd en de gevolgen die dat voor de oogst had. In Italië is de opbrengst van de oogst momenteel nog te overzien, wat voor marktstabiliteit zorgt. De prijzen vertoonden hier over het algemeen een iets vastere tendens.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.