Roemenen gaan hun AGF promoten in Rusland

Roemenië – De Europese Commissie heeft 14 promotie programma's van 11 lidstaten goedgekeurd. Hiermee willen de lidstaten hun groenten en fruit promoten om er zo weer bovenop te komen na de crisissituatie met de E-coli bacterie. Roemenië is een van de begunstigden van deze financiële steun. 

Het National Inter-Professional Organisation Prodcom Legume-Fructe zal de komende drie jaar in totaal € 984.776 in hun campagnes investeren waarvan de helft bestaat uit de EU-subsidie. Het doel is om de Roemeense producten te promoten op de Russische en Oekraïense markt. 

Prodcom Legume-Fructe ontvangt €333.320,- in het eerste jaar (waarvan €166.660,- van de EU), €315.848,- in het tweede jaar (€157.924,- van de EU) en €335.608,- in het derde jaar (€167.804,- van de EU).

Deze financiële steun maakt deel uit van de heftige maatregelen die vanaf deze zomer werden getroffen in reactie op de E-coli uitbraak. Dacian Ciolos, Europese Commissaris voor Landbouw, zei: 'We bieden de telers maatregelen waarmee zij weer terug kunnen keren naar de situatie van voordat de bacterie toesloeg. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.