Beieren: voornamelijk groente- en aardbeienvelden beregend

Van alle vollegrondsteelten in Beieren worden vooral de groente- en aardbeienvelden beregend. Bij meer dan een derde van alle vollegrondsteelten die in de Duitse deelstaat Beieren beregend worden gaat het om groente- en aardbeienvelden

Maar ongeveer één procent van alle vollegrondsteelten wordt beregend. In Beieren ging het in 2009 om 14.378 hectare, dat is zelfs minder dan één procent van het totaal. Met name de groente- en aardbeienvelden werden beregend, namelijk 5.151 hectare.

Het Bureau voor de Statistiek in Beieren deelt mee dat in haar deelstaat 1.830 agrarische bedrijven gebruik maken van beregeningssystemen. In totaal verbruiken zij 8,8 miljoen kubieke meter water. Meer dan de helft (57,5%) van het water dat voor de beregening gebruikt wordt, is afkomstig uit grondwater¹. De overige 27,1% wordt op overige manieren bijeen gebracht. Het gaat bij meer dan een derde (35,8%) van de vollegrondsteelten die beregend worden om groente- en aardbeienvelden. Verder werd er ook 3.174 hectare aan aardappelvelden beregend.

1) Hierbij gaat het om de waterbron die hoofdzakelijk gebruikt werd. Dit sluit het gebruik van andere waterbronnen voor de beregening niet uit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.