Crisis Eurozone

De eurozone bevindt zich momenteel in een economische recessie. Dat concludeerde de Institute of International Finance (IIF) woensdag 23 november. "De situatie in de eurozone is de afgelopen maand serieus verslechterd'', stelde de internationale bankenclub in een rapport. "De economie bevindt zich volgens ons nu in een recessie, die de overheidstekorten alleen maar groter zal maken en de bezittingen van banken verder zal verzwakken."

Volgens het IIF krimpt de economie van de eurolanden zowel in dit kwartaal als in het volgende gemiddeld met 2 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Voor heel 2012 wordt een krimp van 1 procent voorspeld.

De problemen van de eurolanden raken ook de rest van de wereld, waarschuwde het instituut dat wereldwijd ruim 450 financiële instellingen vertegenwoordigt. ,,De zwakte in de eurozone zal via verschillende kanalen overslaan. Een van de meest directe en meest krachtige kanalen loopt via de bankensector."

Het IIF uitte verder kritiek op de nieuwe noodsteun voor Griekenland, waarbij banken 50 procent afschrijven op hun Griekse staatsobligaties. ,,De schuldverlichting voor Griekenland heeft investeerders weggejaagd van andere perifere markten.''

Bron: Europa-nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.