Uitleg nieuwe GLOBALGAP-regels groenten en fruit beschikbaar

De uitleg van de nieuwe, aangescherpte regels van GLOBALG.A.P. voor groenten en fruit is vanaf vandaag beschikbaar. Op de website www.globalgap.nl staat de Nederlandse interpretatie van het certificatieschema GLOBALG.A.P. Integrated Farm Assurance (IFA) voor de groenten- en fruitsector, dat per 1 januari 2012 van kracht is.

In maart van dit jaar lanceerde GLOBALG.A.P. versie 4 van IFA. Vanaf 1 januari a.s. worden ondernemers op basis van de nieuwe eisen gecontroleerd en beoordeeld. Het interpretatiedocument zorgt ervoor dat er een eenduidige uitleg is van de certificatienorm voor de Nederlandse markt. De instellingen, die certificeren voor GLOBALG.A.P., stelden het document gezamenlijk op, waarna de organisatie van GLOBALG.A.P. het goedkeurde. Het document is daarmee leidend voor de implementatie van versie 4 van GLOBALG.A.P. IFA door Nederlandse ondernemers.

Het document is te downloaden op www.globalgap.nl. Klik op ‘Standaarden’ en daarna op ‘Integrated Farm Assurance Version 4.0’. Daarna is het schema ‘Groenten & Fruit’ te kiezen. Onder ‘Guidelines and supporting documents’ staat het Nederlandse interpretatiedocument.

In Nederland is de Nationaal Technische Werkgroep GLOBALG.A.P. het aanspreekpunt voor de GLOBALG.A.P. organisatie. De werkgroep wisselt kennis en informatie uit tussen diverse belanghebbende partijen in de sector groenten en fruit. Daarnaast stelt de werkgroep adviezen en standpunten op namens de Nederlandse groenten- en fruitsector voor het technisch comité Groenten en Fruit van GLOBALGAP. Het Productschap Tuinbouw faciliteert de werkgroep.

Voor meer informatie neemt u contact op met Daniëlle Vreedzaam, tel. 079 3470605 of e-mail d.vreedzaam@tuinbouw.nl of u bezoekt de website www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.