Jumbo neemt C1000 over

C1000 en Jumbo vormen samen grootste ondernemersretailer van Nederland Jumbo Groep Holding B.V. (‘Jumbo’) en CVC Capital Partners zijn voornemens een transactie aan te gaan waarbij Jumbo de aandelen C1000 verwerft. Dat maken de bedrijven vandaag bekend. Samen met C1000 wordt Jumbo de grootste ondernemersretailer van Nederland. Bij de nieuwe combinatie staat lokaal leiderschap centraal. De combinatie telt 725 winkels, heeft een omzet van 7,5 miljard euro en een marktaandeel van circa 23%. Jumbo en C1000 hebben samen voldoende slagkracht om verdere groei te realiseren. De directie van C1000 steunt de samenvoeging van Jumbo en C1000. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Het nieuwe bedrijf voegt de beste elementen van Jumbo en C1000 samen. Het ondernemerschap van het familiebedrijf Jumbo wordt gecombineerd met de focus op lokale expertise van C1000.

Frits van Eerd, CEO van Jumbo, is trots op deze stap: “Dit is voor ons als familiebedrijf een unieke kans om onze groeiambities waar te maken. Hiermee nemen we de tweede positie in het Nederlandse supermarktlandschap in. Ik ben onder de indruk van wat C1000 in de laatste jaren heeft bereikt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen nog succesvoller worden.”

Het nieuwe bedrijf gaat met een nieuwe merkstrategie werken die voordeel gaat bieden aan klanten in heel Nederland. Uitgangspunt hierbij is dat zowel de Jumbo formule als de C1000 Rood formule blijven bestaan.

Tom Heidman, directievoorzitter van C1000: “Ik had geen mooier scenario kunnen bedenken. Samen met Jumbo gaan we werken aan de grootste ondernemersretailer van Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat de C1000-ondernemers zich thuis zullen voelen bij deze combinatie met Jumbo.”

Jumbo en C1000 leerden elkaar goed kennen tijdens het opzetten van de inkoopcombinatie BIJEEN. Deze samenwerking heeft geleid tot meer rendement. Het inkoopbedrijf wordt geïntegreerd in de nieuwe organisatie. Beide bedrijven zien veel synergievoordelen die vanuit de samenvoeging voortvloeien. Frits van Eerd, Tom Heidman, Ton van Veen en Joost Sliepenbeek nemen zitting in de Raad van Bestuur van het nieuwe bedrijf. De huidige directies blijven Jumbo en C1000 leiden vanuit de bestaande hoofdkantoren.
Timing

Beide ondernemingsraden zijn inmiddels geïnformeerd. Zij zullen binnenkort een adviesaanvraag ontvangen over de samenvoeging. De transactie zal worden voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten. Na de afronding, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 plaatsvindt, zullen Jumbo en C1000 de eerste fase van de integratie uitvoeren. Hierbij concentreert het nieuwe bedrijf zich op de vorming van het bestuur, het in kaart brengen van synergievoordelen, ‘best practices’ en winkellocaties per formule. Daarnaast stelt de onderneming de formulestrategie in overleg met management en ondernemers vast.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.