Ad Coolbergen:

"Goede prijzen voor losse radijs"

Tholen - "De afzet van radijs verloopt redelijk. Naar de losse radijs is de laatste dagen meer vraag en de prijzen zijn een stuk beter", geeft Ad Coolbergen aan. "Deze liggen rond de 1,30 en 1,50 per kg. Wat dat betreft hebben we niets te klagen. Bij bosradijs was even een korte opleving, omdat Duitsland nu niet meer levert. Nu ligt dat weer iets moeilijker omdat er uit Italië voldoende beschikbaar is.""De teelt van radijs verloopt op het moment voorspoedig. Het is niet te koud en we hoeven nog niet hard te stoken. Vorig jaar rond deze tijd was het echt winter, maar nu zijn er qua teelt nog geen problemen."

Ad vertelt dat ook de afzet in Italië voorspoedig verloopt. Samen met zijn broer Willem-Jan en de gebroeders Cornelissen runt hij ook het Italiaanse bedrijf 'Ortolanda' op een areaal van 16 hectare. In de winter is het areaal iets groter, 25 hectare. "Veel klanten, grote Europese retailers, richten zich volledig op Italië, omdat de aanvoer daar constant is. Ook de prijzen zijn daar positief, voor de bosradijs wordt 25 tot 30 cent ontvangen."

Het winterseizoen ziet de eigenaar met gemengde gevoelens tegemoet. "Ik verwacht dat de trend van de laatste jaren door zal zetten. In de winter is de radijs in Nederland qua productie, afzet en prijsvorming de laatste jaren minder. De reden van de lagere afname is ook dat kopers niet snel naar Nederland gaan omdat deze telers niet altijd de nodige volumes kunnen leveren en Italiaanse wel."Ad geeft aan dat het totale Italiaanse areaal dit jaar stabiel is gebleven. "Zelf hebben we wel uitgebreid met 3 hectare. Er is echter geen echte groei zichtbaar. Ook het klimaat in Italië is beduidend warmer. Er hoeft niet te worden gestookt. Hij hoopt dat het deze winter niet al te koud gaat worden in Nederland. "We hebben de energiekosten nu redelijk onder controle. Dit kan aardig oplopen als het lang gaat vriezen."

Voor meer informatie:
Ad Coolbergen
Coolbergen BV
Magdalenadijk 1
3255 LK Oude-Tonge
Tel: 0187 641526
Fax: 0187 641431
info@coolbergen.com
www.coolbergen.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.