Ton de Jong, Fruitmasters:

"Goede prijzen voor Hollandse aardbeien"

Tholen - De Hollandse aardbeien brengen momenteel goede prijzen op. Dit zegt Ton de Jong van Fruitmasters. De kwantums lopen volgens hem hard terug. "Er zijn voor Nederland en de rest van Europa weinig aardbeien beschikbaar. Hij vertelt dat de vraag naar het fruit prima is, net als de kwaliteit. "Vrijwel alle supermarkten hebben ook nog Hollandse aardbeien in de schappen liggen."

Door het mooie najaarsweer is de productie vervroegd, waardoor de aardbeien ook eerder van de markt zijn. Hij vertelt dat de aardbeienimport momenteel zachtjesaan op gang komt. Fruitmasters zal zelf binnenkort aardbeien uit Egypte en Israël ontvangen, gevolgd door Spaanse. "Vanuit Egypte wordt een goede oogst verwacht met iets grotere volumes dan afgelopen jaar en ook Spanje verwacht een beetje meer productie."Hij verwacht dat de goede prijzen van de Hollandse aardbeien voorlopig aan zullen houden. "Rond de feestdagen is er veel vraag en zijn de aardbeien uit eigen land populair." Fruitmasters zal nog tot het eind van het jaar Hollandse aardbeien beschikbaar hebben.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.