1200 ha getroffen door ziekte

Filipijnen verhogen bananenexport

De Filipijnen – Vicepresident Jejomar C. Binay heeft afgelopen weekend besloten dat er een nieuw bananenonderzoeksinstituut moet komen om de groei van de bananenexport verder te vergroten. Momenteel vormt de bananenindustrie de op vijf na grootste exportsector van het land.

Binay zei tegen de Pilipino Banana Growers and Exporters Association (PBGEA) in Davao afgelopen zaterdag, dat er voor de bananenindustrie een soortgelijke onderzoeksinstituut moet komen als er momenteel voor de rijstsector is. Hierdoor kan de verkregen kennis over technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de biologie en landbouw worden toegepast op het telen van de bananen. 

Volgens hem moeten de Filipijnen al hun kracht aanwenden om de bananenindustrie te beschermen. Momenteel levert deze industrie jaarlijks $720 miljoen in de export op. De Filipijnen vormen een van de grootste bananenexportlanden ter wereld.

Binay verzekerde de telers er van dat de regering de ontwikkelingen in de industrie zal ondersteunen om zo hun wereldwijde marktpositie te behouden. 

De vicepresident wees de grote spelers in de industrie ook op de gevaren van de Fusarium verwelkingsziekte die de hele bananensector met uitsterven bedreigt als er niet wat aan wordt gedaan. Meer dan 300,000 families zijn afhankelijk van het slagen van de oogst.

Naar schatting is er 1.200 hectare aan bananenplantages getroffen door de schimmelziekte die de plant verhindert om voedingsstoffen uit de aarde in zich op te nemen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.