Wie koopt C1000?

Het gaat erom spannen bij de verkoop van C1000. Binnen een paar weken moet duidelijk zijn wie er met de tweede grootste supermarktketen van Nederland vandoor gaat. Eigenlijk is het spel heel simpel: degene met de diepste zakken wint de strijd. Dit meldt de Telegraaf.

Het is een buitenkans. Het komt niet vaak voor dat de op een na grootste supermarktketen van een land in de etalage staat. Het gaat maar om één ding: marktaandeel. De koper kan in één slag een mooie slag slaan. In de komende jaren zullen ongetwijfeld nog een aantal ketens op de markt komen, maar dat zijn kruimels in vergelijking met C1000.

Officieel zijn er nog vier bieders in de race. Dat zijn Sligro, Bain Capital, het Duitse Edeka en Jumbo. Albert Heijn, de grootste keten van het land, mag C1000 niet kopen. Die krijgt last van de mededingingsautoriteiten. Sperwer, bekend van de keten Plus, is in principe uit de race, maar er zijn sterke aanwijzingen dat het bedrijf zich terugvecht en werkt aan een nieuw bod, mogelijk met derden. Maar er is wel veel haast geboden. Deze en vorige week is meerderheidsaandeelhouder CVC namelijk intensief bezig met expertbijeenkomsten met alle bieders.

Wie nu koopt, moet een grote zak met geld meenemen.

Bron: Telegraaf
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.