Biesheuvel knoflook regiowinnaar van de Smaak van NL

De knoflookpuree van Biesheuvel uit Slootdorp (Wieringermeer) heeft de regioprijs gewonnen in de finale van de Smaak van NL. Lang deed Biesheuvel mee in de strijd om de titel ‘De Smaak van NL’ met andere foodondernemers. Uiteindelijk ging het paprika-ijs uit Limburg aan de haal met de titel en werd zo het lekkerste product van Nederland.

De smaakjury bestond uit de culinair journalisten Jeroen Thijssen en Puck Kerkhoven en Dick Veerman. Veerman gaf aan dat hij er trots op is dat dit product uit Nederland komt. Knoflookpuree bestaat uit 2e klasse kwaliteit knoflook maar is een eersteklas product. Verse knoflook puree is handig in gebruik en lang houdbaar. Biesheuvel ontwikkelt momenteel ook knoflookpuree met verschillende kruiden en knoflookpesto. Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er nu in ieder geval nog zes over!

Landelijke wedstrijd

Vaak wordt gezegd dat er in Nederland weinig echt lekkere producten worden gemaakt, maar daar denken de organisatoren Syntens, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl heel anders over. Zij wilden juist de lekkerste regionale producten voor het voetlicht brengen en organiseerden daarom de landelijke wedstrijd ‘De smaak van NL’ voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. De negen deelnemers aan de finale kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd. Meer informatie vindt u op www.syntens.nl/desmaakvanNL.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.