De smaakjury bestond uit de culinair journalisten Jeroen Thijssen en Puck Kerkhoven en Dick Veerman. Veerman gaf aan dat hij er trots op is dat dit product uit Nederland komt. Knoflookpuree bestaat uit 2e klasse kwaliteit knoflook maar is een eersteklas product. Verse knoflook puree is handig in gebruik en lang houdbaar. Biesheuvel ontwikkelt momenteel ook knoflookpuree met verschillende kruiden en knoflookpesto. Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.
De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er nu in ieder geval nog zes over!