seizoen drie maanden vroeger van start dan Chili

Argentinië stapt uit gezamenlijke blauwe bessenpromotie

Het Argentijnse Blueberry Committee (het ABC) is dit seizoen uit de gezamenlijke promotie met Chili en Uruguay gestapt. Daarbij richt dit ABC zich voor wat betreft Europa op Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland. De Argentijnen willen zich ten opzichte van de andere landen onderscheiden met hun plukvenster.

Het exportssortiment bestaat grotendeels uit de rassen O’Neal, Emerald, Misty and Star. Daarmee kunnen de Argentijnse exporteurs bovengenoemde markten al vanaf september bedienen. Dat is volgens hen drie maanden vroeger dan hun Chileense collega’s. Opmerkelijk, want als er één land ter wereld in staat is een lang plukvenster te realiseren, is het Chili omdat het zich uitstrekt over een groot aantal breedtegraden.
Als dit doorzet, ontstaat ook een grotere overlap tussen het importseizoen van het zuidelijk halfrond met het korte bewaarseizoen en de allerlaatste rassen in Nederland. Van daaruit wordt in Nederland tot in oktober nog blauwe bes aangevoerd.

bron: nieuwsbrief NFO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.