
"Je hoort veel over local-for-local, maar in feite is er de laatste tijd maar weinig gebeurd. Voor deze projecten zijn de kassen al gereed of worden ze gebouwd en in het geval van Italië en Frankrijk zijn het zelfs kassen met zonnepanelen op het dak", vertelt Frans. "Want bij local-for-local houdt het niet op. Het gaat ook over CO2-uitstoot en duurzame productie. Wij geloven dat de wereld steeds meer zal reageren op schone en zuinige productie van voedingsmiddelen uit de regio."
"Telers reageren in eerste instantie terughoudend, omdat ze denken dat er voor zulke projecten helemaal geen geld te vinden is, maar dit project zou daar wel eens een uitzondering op kunnen zijn", vertelt Frans. "Investeerders geloven namelijk in dit concept. Daarom zijn we er laatst ook op bezoek geweest met enkele geïnteresseerde tuinders en gaan we komende week ook nog met anderen naar toe."

Op dit moment worden er testen op locatie uitgevoerd met de teelt van ijsbergsla en aardbeien. "Maar ook andere slasoorten, aubergines, tomaten en paprika's behoren tot de mogelijkheden. We zien er naar uit dat we met mensen met teeltkennis verder in deze projecten kunnen duiken, want ze zijn erg interessant en beloftevol", besluit Frans.
Voor meer informatie:
Frans Scholts
Hoogsteder Groenten & Fruit
Klappolder 118
2665 LP Bleiswijk
Tel: 010-2661800
Fax: 010-2661883
www.hoogstederbv.nl