Frans Scholts van Hoogsteder Groenten en Fruit:

"Op zoek naar telers voor local-for-local projecten in Italie en Frankrijk"

Tholen - In mei van dit jaar gaf directeur Frans Scholts van Hoogsteder op deze site al aan de mogelijkheden te onderzoeken voor een local-for-local project op de Franse markt. Inmiddels is daar ook een project bijgekomen in Italië. De onderzoeksfase is momenteel al in een fase dat er telers worden gezocht, die in het project willen stappen. "We kijken in eerste instantie naar telers binnen onze eigen groep", vertelt Frans, die eindverantwoordelijk is voor de Zuid-Europa afdeling van The Greenery."Je hoort veel over local-for-local, maar in feite is er de laatste tijd maar weinig gebeurd. Voor deze projecten zijn de kassen al gereed of worden ze gebouwd en in het geval van Italië en Frankrijk zijn het zelfs kassen met zonnepanelen op het dak", vertelt Frans. "Want bij local-for-local houdt het niet op. Het gaat ook over CO2-uitstoot en duurzame productie. Wij geloven dat de wereld steeds meer zal reageren op schone en zuinige productie van voedingsmiddelen uit de regio."

"Telers reageren in eerste instantie terughoudend, omdat ze denken dat er voor zulke projecten helemaal geen geld te vinden is, maar dit project zou daar wel eens een uitzondering op kunnen zijn", vertelt Frans. "Investeerders geloven namelijk in dit concept. Daarom zijn we er laatst ook op bezoek geweest met enkele geïnteresseerde tuinders en gaan we komende week ook nog met anderen naar toe."Op dit moment worden er testen op locatie uitgevoerd met de teelt van ijsbergsla en aardbeien. "Maar ook andere slasoorten, aubergines, tomaten en paprika's behoren tot de mogelijkheden. We zien er naar uit dat we met mensen met teeltkennis verder in deze projecten kunnen duiken, want ze zijn erg interessant en beloftevol", besluit Frans.

Voor meer informatie:
Frans Scholts
Hoogsteder Groenten & Fruit
Klappolder 118
2665 LP Bleiswijk
Tel: 010-2661800
Fax: 010-2661883
www.hoogstederbv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.