Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Emiel de Vocht:

"Veldslamarkt eindelijk terug aangetrokken"

Tholen - "De veldslamarkt is eindelijk weer terug aangetrokken", vertelt Emiel de Vocht van Tuinbouwbedrijf de Vocht uit Sint-Katelijne-Waver. "Het loopt op het moment goed, de prijzen liggen rond de vier euro, we mogen dus niet klagen. Daarnaast lopen we door het mooie weer zo'n tien dagen vooruit met de teelt in vergelijking met vorig jaar."



"De maand oktober was geen goede maand", vervolgt de teler zijn verhaal. Toen lagen de prijzen rond de euro en kwamen we anderhalve euro tekort. Het hele jaar is eigenlijk niet schitterend voor de veldslamarkt. Gelukkig gaat het nu beter."



De Vocht heeft positieve verwachtingen voor de winter. "De kwaliteit is goed en de veldsla is mooi van blad. Ik hoop dat de rest van de winter ook zo goed zal lopen. Zo kunnen we het slechte seizoen goedmaken."



Vanaf volgend jaar focust de teler zich alleen nog op de veldslateelt. Deze zomer heeft hij zijn areaal uitgebreid tot één hectare. Hierdoor verwacht hij de komende maanden ook meer te oogsten. "Alles is nu gezaaid en van het nieuwe deel kunnen we vanaf januari oogsten." Tuinbouwbedrijf de Vocht teelt jaarrond en levert de veldsla aan de Mechelse Veilingen.



Voor meer informatie:
Emiel de Vocht
Tuinbouwbedrijf de Vocht
Kleuterstraat 20
2860 Sint-Katelijne-Waver - België
Tel: (0032) - 015 31 34 13