Sri Lanka wil kokosnotenproductie verhogen met 12%

In een poging om de kokosnotenproductie in Sri Lanka te verhogen, is de Sri Lanka Mahaweli Authority van plan om 700.000 kokosnotenboompjes te planten in de Mahaweli gebieden. Volgens de regering zal deze maatregel de kokosnotenproductie doen stijgen met 12%. Volgens de regering heeft het Ministerie een zesjarenplan gemaakt om de kokosnotenproductie te vergroten. Dit plan heeft tot doel om de jaarlijkse oogst te verhogen tot 3.65 miljard noten.

Het ministerie heeft al verschillende kwekerijen in het Mahaweli gebied opgericht om de telers te voorzien van nieuwe boompjes. Deze boompjes worden gratis verstrekt. Op het moment omvatten de teeltgebieden voor kokosnoten 400.000 hectare. Hiermee worden jaarlijks 2.728 miljoen noten geoogst. De lokale vraag ligt op 2.0 miljard noten per jaar.

Sri Lanka verdient een behoorlijke hoeveelheid aan buitenlandse valuta met de export van kokosnoten en andere kokosproducten. De kokosnoot productie is verantwoordelijk voor 1.1% van het landelijke BNP en het is een bron van inkomen voor 5% van de bevolking.

Bron: irib.ir


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.