The Greenery onderzoekt economisch belang van euro

The Greenery heeft dit najaar Clingendael, Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen, de opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar het belang van de Europese Unie en van de Euro voor de Nederlandse economie en voor de groente- en fruitsector in het bijzonder.

“Met het onderzoek krijgen we antwoord op vragen als: hebben de Euro en de Europese Unie de groente- en fruitsector een belangrijke impuls gegeven? Heeft de export van groenten, fruit en paddenstoelen minder financiële risico’s, dankzij de Euro? Wat is het effect van het uniformeren van regels, richtlijnen en vereisten voor de Nederlandse groente- en fruitsector?”, aldus Philip Smits, algemeen directeur The Greenery.

Met het onderzoek wil The Greenery een signaal afgeven naar de Nederlandse politiek. De uitkomsten van het onderzoek zullen een beeld schetsen van de gevolgen van de ontwikkelingen binnen de Europese Unie rondom de Euro voor de Nederlandse groente- en fruitsector.

Naar verwachting wordt de studie begin 2012 afgerond.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.