Ethiopie: avocado's uit ontwikkelingshulp aangeplant

Ethiopië – Het Butajira Fruit Nursery en Training Centrum in Ethiopië heeft geïmporteerde avocado-rassen met lokale soorten gemengd waardoor er kleine bomen zijn ontstaan die binnen drie jaar vrucht dragen. De avocado-rassen en technologie werden geïmporteerd vanuit Israël met behulp van de financiële middelen van de United States Agency for International Development (USAID). 

De gemengde rassen zijn resistent tegen veel ziekten, dragen jaarlijks vrucht en de vruchten zijn uniform en zachter dan de lokale soorten, zo vertelt Amerga Menji, manager van de boomkwekerij.

De uniformiteit van de vruchten vergroot het potentieel om ze te exporteren, zo legde hij uit. Deze vergrote export stimuleert vervolgens weer de mogelijkheden van de kwekerij om buitenlandse munteenheden te verdienen. Het centrum verwacht in het eerste jaar 3,000 ton aan avocado's te kunnen oogsten. 

De kwekerij kan jaarlijks 50.000 zaailingen produceren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.