Cool Fresh International BV ontvangt MVO certificering

Op vrijdagavond 18 november ontving Cool Fresh International BV uit Ridderkerk de MVO Prestatieladder Niveau 3 certificering van Det Norske Veritas. Hiermee is Cool Fresh International de eerste AGF-onderneming in Europa die deze certificering in huis haalt. De overhandiging vond plaats in Koninklijk Theater Carré tijdens het eerste Europese optreden van de Zuid-Afrikaanse muzikant Larry Joe.

Corina de Vries, business development manager van Det Norske Veritas, overhandigde het certificaat aan Johan in ’t Veld van Cool Fresh International. Volgens Mw. De Vries waren het vooral de internationale samenwerkingsprojecten van Cool Fresh International die erkenning verdienen. "Projecten zoals Stars in their Eyes, het druivenproject in Namibië en de nieuw op te starten verpakking- en exportonderneming samen met kleine producenten in Peru laten zien dat Cool Fresh International MVO in de hele keten heeft geborgd."Johan in t Veld, die namens het Cool Fresh team het certificaat in ontvangst nam, zei dat het besluit om MVO in de bedrijfsvoering van Cool Fresh International te borgen niet alleen belangrijk was voor de onderneming zelf, maar hopelijk ook als aansporing zal dienen voor andere bedrijven om hetzelfde te doen. "De Nederlandse AGF-branche kan wereldwijd een leidende rol spelen in het doorontwikkelen van MVO, juist omdat wij sinds eeuwen over de wereld zaken doen. Terugploegen in de landen waar wij zaken doen, is niet alleen maar een optie, het is een verplichting", aldus In t Veld.

De meer dan 80 aanwezigen, waaronder Peter Goosen, de Zuid-Afrikaanse ambassadeur in Den Haag, werden getrakteerd op een spetterende vertoning door Larry Joe en zijn begeleider Aron Turest-Swartz.Larry Joe is goodwill ambassadeur van de door Cool Fresh International opgerichte Stichting Stars in their Eyes en is naar Nederland gekomen om aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen te vragen. Hij is een ex-gedetineerde, die sinds hij in december 2010 vervroegde vrijlating uit de gevangenis ontving, zijn verhaal en talent gebruikt om een positieve invloed op kinderen en jeugdigen in Zuid-Afrika uit te oefenen. Het verhaal van Larry Joe kan worden bekeken op www.larryjoelive.com en op www.youtube.com/watch?v=CI8UQCJwB8w&feature=youtu.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.