productie komende jaren flink uitgebreid

Goede vooruitzichten voor Marokkaans citrus uit Moulouya Vallei

De citrusproductie in de Marokkaanse Moulouya Vallei zal in 2020 aanzienlijk uitgebreid zijn. Dit meldt AMI. Voor het huidige seizoen verwacht het productiegebied een opbrengst van 255.000 ton, waarvan 132.000 ton clementines. Dit is ongeveer 14% van de totale Marokkaanse productie van 1.8 miljoen ton. Toch ligt de focus nu nog op de regio Souss. Watertekort kan het productiegebied echter parten gaan spelen.

In Moulouya wordt momenteel citrus geteeld op een areaal van 17.250 hectare. Het areaal zal in 2013 naar verwachting worden uitgebreid tot 18.900 hectare en in 2020 zal 19.400 hectare zijn aangeplant. De opbrengst zal daarmee worden verhoogd naar 580.000 ton. In 2020 zullen er ook zeven nieuwe pakstations zijn gerealiseerd, om zo de export te kunnen verhogen naar 265.000 ton. Het gebied is zeer vruchtbaar door de Moulouya rivier die hier stroomt.

In het huidige seizoen zal er tot 75.000 ton citrus uit het gebied rond de Moulouya rivier worden geëxporteerd. Daarvan is ongeveer 80% clementines. Het exportseizoen begon op 25 oktober met de eerste levering aan Rusland. Andere belangrijke bestemmingen zijn Canada, Europa en de Golfstaten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.