Kiwi's oogsten in Mastenbroek

Het blijft een bijzonder gezicht in de Polder Mastenbroek. Fruitplukken in de winter, echter bij de familie Van der Vegte, gevestigd aan de Nieuwe Wetering, beoogt de Mastenbroekse kiwi-oogst een jaarlijkse traditie te worden.

"De kiwiplant geeft heerlijke vruchten. De kiwi’s rijpen pas diep in het najaar en de eerste zijn ruim twee weken geleden geplukt, maar moesten toen nog enkele dagen binnen blijven liggen om op smaak te komen. Hopelijk gooit de nachtvorst geen roet in het eten, hoewel enkele graden onder nul geen probleem mag zijn", aldus Klaas van der Vegte over zijn 'tropische' planten, die prima gedijen in het Nationaal Landschap IJsseldelta! "Veel mensen denken dat de kiwi een tropische plant is, maar hij gedijt hier prima. Het is een krachtig groeiende klimplant die wel veel ruimte nodig heeft. Er zijn mannelijke en vrouwelijke kiwiplanten."

"In de tuincentra worden ook zelfbestuivende soorten aangeboden, maar die zijn niet altijd een garantie voor vruchtzetting. Deze kiwi is zes jaar geleden geplant en gaf vorig jaar voor het eerst ruim 30 vruchten. Dit jaar een kleine driehonderd!" De Mastenbroekse familie hoopt volgend jaar op een nog grotere oogst!

Bron: Zwartewaterkrant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.