Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marks & Spencer met wortelen terug naar hun 'roots'

Onze voorouders genoten al van zoete wortelen, maar die waren lang niet altijd oranje van kleur. De wortelen zijn al te zien in afbeeldingen van prehistorische woningen in Zwitserland en behoorden tot de kruidentuin van Babylon in de achtste eeuw voor Christus. Pas in de vijftiende eeuw verschenen ze in het Verenigd Koninkrijk in de paarse en gele variant. In Nederland staat de eerste oranje wortel geschilderd op een doek uit de 17e eeuw.



Inmiddels associƫren bijna alle consumenten de wortelen met oranje. Marks & Spencer wil echter weer terug naar de roots van de wortelen en gaat tal van oude variƫteiten aanbieden, van witte tot paars en van ronde tot lange. Teler van veel van deze oude rassen is Stephen Jack, die M&S van deze rassen voorziet. Hij startte twintig jaar geleden met de teelt en levert nu 15 tot 20 soorten. Volgend jaar hoopt hij naar China en Amerika te reizen om nieuwe soorten te ontdekken.

Publicatiedatum: